“folyamatos kreatív eszmecsere”

A Soundcloud online zeneszolgáltató platform 4000 m2-es főépülete Berlin egy régi sörgyárában kapott helyet. A tervezési feladat a Soundcloud identitásának térbeli megjelenítése volt, mely a fiatal és fiatalos vállalkozás sajátos munkastílusát támogatja. Ez az új iroda a kreativitás és az innováció tere, nem egy hagyományos iroda. Az építész tervezők ennek a virtuális közösségnek a megépített valóságaként fogták fel a tervezési feladatot. A terület minden helyisége multifunkcionálisan és rugalmasan használható ezzel elősegítve az cég “folyamatos kreatív eszmecsere” folyamatát. A belső atmoszféra az urbánus és a személyes határán, a közösségi tér és az otthoni nappali között egyensúlyoz. Az akusztika mint műszaki követelmény és design irányelv egyaránt megjelent: különleges anyagok különleges formában.