Mindannyian érzékeljük, hogy az irodai munka terei végérvényesen átalakultak. Adaptálódni kell: eljött az agilis irodák ideje!

A hatékonyságot nem lehet már szigorú keretek és szűk falak közé szorítani, a klasszikus kubusos irodák már réges régen nem állják meg a helyüket. Ez volt az egyterű irodák térnyerésének ideje, de ma már ez is történelem. A home office-ból az irodába visszatérők számára az eddigi irodakialakítás már nem elfogadható. Olyan flexibilis és mindenekelőtt otthonos és funkcionális térkialakításra és berendezésre vágynak, ami közelebb áll az otthoni munka kényelméhez és nem korlátokat szab, hanem éppen segíti a mindennapokat.

Máris nagyobb a munkakedv és a hatékonyság, ha választhatunk, hogy egy kanapéra ledőlve, egy magas asztalnál kávét szürcsölve, vagy egy babzsák fotelbe belesüppedve szeretnénk dolgozni. Sokkal könnyebben születnek az új gondolatok, ha egy projektmunkánál mind egy nagy asztalnál ülhetünk fix helyek nélkül. Mennyivel természetesebben tudunk kapcsolatot teremteni, ha szabadon mozoghatunk az irodában és ott telepedhetünk meg, ahol szeretnénk. Nem kell a büfé vagy a kávéautomata köré tömörülni, ha szeretnénk szót váltani egymással.

Persze ehhez a szabadsághoz olyan infrastrukturális háttér is kell, ami a rend fenntartását megalapozza. Egyrészt személyi tárolók, intelligens szekrények kellenek a tárgyak rendben tartására, másrészt rafinált térelhatárolások, melyek pillanatok alatt tudnak védett és intim tereket teremteni.  A valóban működő akusztikai megoldások is nélkülözhetetlenek a káosz elkerülésére, melyek fenntartják a munkához szükséges csöndet és nyugalmat.

Az agilis munkavégzéshez elengedhetetlen maximálisan flexibilis irodaterek lehetővé teszi, hogy magunk osszuk be, hogy mikor, hol, és hogyan dolgoznánk. Mindehhez multifunkcionális berendezésre van szükség, ahol a munkahelyek rugalmasak, a bútorok vándorolhatnak és többféle szerepet is betölthetnek az irodában. A koncentrált munka, a relaxáció vagy a tárgyalás és a csoportos munkavégzés helyei egymásba folynak, átfedésben vannak. 

Agilis irodák bútorozásához szeretnénk segítséget nyújtani alábbi válogatásunkkal. Legyenek a terek végre újra élettel teliek!

munkahelyek

ülőhelyek

kommunikáció