Officelife - Wiener Witschaft Ház - Neudoerfler Office Systems Kft.

Bátorság a változtatáshoz

A “Wiener Wirtschaft Ház” a Bécsi Gazdasági Kamara 10 korábbi helyszínét egyesíti egy fedél alatt. A létesítmény 22000 m2 egyterű irodatérből és kommunikációs területekből áll széles teret adva a tag vállalatoknak nyújtott konzultációk és szolgáltatások számára.

 

Háttér

A digitalizáció, a gyors innovációs ciklusok és a vevői elégedettség felé irányulás egy új irodát tett szükségessé új munkastruktúrával bátorsággal a változás elfogadására. A Bécsi Gazdasági Kamara felismerte a helyzetet és megtalálta a megoldást: az új “Wiener Wirtschaft Ház”-at. Hatalmas lépés volt, mely segíti a Kamarát, hogy gyorsabban és rugalmasabban nézzenek szembe a jövőbeli kihívásokkal. A nagyléptékű projektet ehhez illeszkedő hatékonysággal és gyorsasággal hajtották végre 14 hónap alatt.

 

Munkahelyből munkatér

A “Wiener Wirtschaft Ház“-ban több, mint 700 alkalmazott dolgozik. Új környezetük egy modern irodatér ideális munkakörülményekkel. A tervezés számos lehetőséget nyújt a kollégákkal és szenior vezetőkkel való kommunikációra, csapatmunkára vagy koncentrált gondolkodásra – legyen az nyitott irodaterületeken, összpontosításra létrehozott terekben, a kényelmes üléscsoportok egyikében, vagy a nagyvonalú lounge terek kávézóiban. Pasztell színek, tömör fa elemek és növények együttese otthonos és kétségkívül modern hangulatot teremt.

 

Minden mozgásban

Az irodaterek jól átgondoltak, egyesítik az eleganciát és az átlátható dizájnt. Minden munkahely elektronikus állítható magasságú asztallal felszerelt, mely arra ösztönzi a használókat, hogy az egészségük megőrzése érdekében mozogjanak. Ez mozgásba hozza a munkanapot – minden értelemben. Hatékony akusztikai asztali paravánok biztosítanak nyugalmat, miközben elegendő teret adnak a nyílt kommunikáció.

 

4,000 méter szövet az optimális akusztikáért

A modern, hangvisszaverő anyagokból készült épületek a beltéri akusztika sokszor alul van értékelve. A “Wiener Wirtschaft Ház“-ban azonban nem ez a helyzet. A Neudoerfler karakterisztikus színű, esztétikus akusztikai paneleket fejlesztett ki és szerelt fel, melyek optimalizálják az akusztikai viszonyokat és stílusosan ellenpontozzák a túlnyomó részt diszkrét bútorzatot. Az egyedi színkoordinált szekrények pedig tökéletesen harmonizálnak a teljes dizájnnal.

Az asztal körüli paravánok és fali panelek elkészítéséhez a Neudoerfler tekintélyes 4000 méter szövetet használt fel – mely különben majdnem pontosan olyan hosszú, mint a Prater-Hauptallee az utca szemközti oldalán.

 

Megrendelő::
Vienna Economic Chamber

Leszállított bútorok:
Elektromos állítható magasságú asztalok
Asztali paravánok
Nyílóajtós szekrények (tárgyalók számára)

Akusztikai panelek

Project Csapat:
Neudoerfler Vienna

Fotók:
Hertha Hurnaus