Nagy labda szék helyett? Ez biztos? - Officelife

Nagy labda szék helyett? Ez biztos?

A nem megfelelő ülőalkalmatosság rossz hatásáról és az ülőmunka ártalmairól már sokat hallottunk, és sokunkat személyesen is érint a dolog. Hátfájás esetén hamar jön a gondolat, hogy jó, dobjuk ki a széket, vegyünk egy nagy labdát! De biztosan ez az egyetlen és nem mellesleg a legjobb megoldás?

A labda kétségtelen előnye, hogy mivel instabil ülőfelületet biztosít, ezért a gerincet és a teljes testet stabilizáló izmoknak folyamatosan dolgozniuk kell. De ne higgyük, hogy napi 8-10 órában ez valóban jót tenne. A megoldás nem egy hirtelen divatos döntés, hanem az irodai ergonómia komplex kialakítása és a helyes ülés- és mozgásminták elsajátítása, ami nem megy egyik napról a másikra. Tehát megfelelően megválasztott és beállított (!) munkaasztal, szék, számítógép, fények és kiegészítők átgondolt összhangja tudja a kényelmes munkakörnyezetet biztosítani. Csak halkan hozzátenném, hogy a legjobb munkakörnyezet sem helyettesíti a rendszeres gerinctornát!

Ami viszont mindenképpen elengedhetetlen az egy megfelelően beállított ergonómikus munkaszék. Kiegészítésnek hasznos, ha ezt le tudjuk időről időre napi pár órára cserélni valamilyen instabil alátámasztásra. Kínálatunkból ajánljuk a Mickey bárszéket, melyet alacsonyra is lehet állítani, vagy a Se:fit dinamikus széket. Ezek a darabok könnyen mozgathatók, multifunkcionális elemei az irodának, és nem kell majd egy pár hét után mégis megúnt labdát kerülgetni…