Officelife - MOL Campus- Neudoerfler Office Systems Kft.

A fenntarthatóság kritikus fontosságú a vállalkozások mindennapjaiban, egyre nagyobb szerepe van abban, hogy támogassa a vállalat környezetvédelmi törekvéseit és társadalmi felelősségvállalását. A budapesti MOL Campus a fenntarthatóság egyik kiváló példája, ahol az energiahatékonyság és az innováció összefonódik a mindennapokban.

Fenntartható tervezés és energiahatékonyság

Közép-Európa kilencedik legmagasabb épülete 86 ezer négyzetméter nettó alapterületen fekszik, amely 12 focipályának felel meg. A modern és innovatív épület a MOL vállalatcsoport központja, amely nemcsak lenyűgöző külsővel rendelkezik, hanem belső tereiben is forradalmi megoldásokat kínál. A létesítményt 30 ezer négyzetméternyi üveghomlokzati felület fedi, amely a munkaállomások mintegy 86 százalékát természetes fénnyel látja el. Az irodák kialakítása az ABW (Activity-Based Workplace) modellt követi, azaz egy-egy munkavállaló adott feladatától függően maga dönthet a munkakörnyezetéről, és ezt bármikor rugalmasan változtathatja. A toronyrészben hármas egységek, úgynevezett tripletek adnak otthont az egyes szervezeti területeknek. Az épületben 2500 fix íróasztalhely van, de alkalmas arra, hogy még ezen felül további 2000-2500 dolgozónak is helyt adjon. A tavalyi év legnagyobb irodakialakítási projektjében a Neudoerfler kitüntetett szerepet vállalt, a mobil bútorok jelentős részét mi szállítottuk.

Ergonomikus munkaállomások, rugalnmas terek

A MOL Campus tervezésekor kiemelt figyelmet fordítottak a dolgozók kényelmére és egészségére. Az ergonomikusan kialakított munkaállomások támogatják a helyes testtartást és minimalizálják az ülőmunka okozta egészségügyi problémákat. A Neudoerfler Planmöbel Unit Slim állítható magasságú munkaasztalok lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy állva is dolgozhassanak, a kényelmes székek támogatják a hatékony és egészséges munkavégzést, ülő pozícióban.

A hagyományos irodai kialakítás helyett a MOL Campus teret biztosít a rugalmassághoz és a co-workinghez. Az irodai terekben vannak úgynevezett “open space” területek, ahol a Planmöbel Unit bench asztalai találhatóak, itt a dolgozók könnyen kommunikálhatnak egymással, ötleteket oszthatnak meg és együtt dolgozhatnak. Emellett vannak még további kisebb munkaterületek, a koncentráltabb munkavégzésre alkalmas individuális terek, akusztikus Planmöbel UNIT paravánokkal elválasztott munkaállomások, konferenciatermek, focus roomok, és inspiráló közösségi terek is.

Fenntartható megoldások

Az irodaterek kialakításakor is ügyeltek a környezetbarát anyagok használatára: az újrahasznosított anyagokból készült bútorok – mint például a Planmöbel Unit PET filcből készült paravánjai – csökkentik az épületek ökológiai lábnyomát és hozzájárulnak a fenntartható irodakoncepcióhoz. A budapesti MOL Campus bútorozása figyelemre méltó innovációkat és lenyűgöző megoldásokat kínál. Az ergonomikus munkaállomások, a rugalmas terek, a fenntartható megoldások, az inspiráció és művészet, valamint a kényelmes közösségi terek mind hozzájárulnak a dolgozók kényelméhez, jólétéhez és hatékonyságához. Ez a lenyűgöző irodaház nemcsak a MOL vállalatcsoport székhelye, hanem egy modern irodaélmény, amely inspirálja és támogatja az alkalmazottakat.

Megrendelő:
MOL Zrt.

Leszállított bútorok:

Planmöbel Unit bench munkaasztalok wireless chargerrel felszerelve: 120 db.

Planmöbel Unit Slim munkaasztalok a Kinzoval együtt kifejlesztve csak a MOLnak: 500 db.

Planmöbel Unit Wall Suite paravánok

Filc Fabric Fulda Lanizor PET filc paravánok egyedi mintával: 372 db.

Werner Works tolóajtós szekrény összeállítások virágládákkal: 374 db.

System 180 Bridge Pro tárgyalóasztalok: 302 db.

Flokk Profim Lightup ek: 1943 db.

Offecct bárszékek: 575 db.

 

Project Csapat:
Neudoerfler Office Systems